Технологичната корпорация Xiaomi възнамерява да разработи свои собствени технологии за безпилотно

...
Технологичната корпорация Xiaomi възнамерява да разработи свои собствени технологии за безпилотно
Коментари Харесай

Xiaomi ще разработва собствени технологии за безпилотно шофиране

Технологичната корпорация Xiaomi има намерение да създаде свои лични технологии за безпилотно шофиране. Това се показва в известие, което ръководителят на корпорацията Лей Джун разгласява в акаунта си в Weibo, предава.

В известието се споделя, че в началния стадий компанията има намерение да притегли към 500 специалисти, които да се причислят към дивизията за самоуправляващи се коли на Xiaomi. Тяхната задача ще бъде да основат своя лична технология за самоуправление за интелигентни коли Xiaomi от четвърто равнище. Това равнище обезпечава способността на системата да ръководи автомобила в самостоятелен режим и да следва открития маршрут, само че единствено в маркираната зона. Други детайлности за съответния план на компанията не се разгласяват.

В края на март тази година Xiaomi също удостовери проектите си да стартира производството на лични електрически транспортни средства. Съветът на шефовете на компанията, съгласно публично изказване, е решил да сътвори 100% дъщерно сдружение, с цел да развие тази нова посока. В началния стадий вложенията в това дружество ще възлизат на към 10 милиарда юана (около 1,5 милиарда долара). През идващите 10 години общата инвестиция в производството на електрически коли Xiaomi ще доближи 10 милиарда $.

Xiaomi е учредена през април 2010 година и сега е един от четирите най-големи производители на смарт телефони в света. През 2018 година тя организира в началото обществено предложение на своите акции на борсата в Хонконг. В края на декември предходната година пазарната капитализация на Xiaomi за първи път надвиши 100 милиарда $.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР